Filter produkter

Ketcher - Niveau
Ketcher - Spillestil
Ketcher - Vægt
Ketcher - Vægtfordeling
Ketcher - Flex i skaftet
Ketcher - Greb størrelse
Type - sko
Skoens pasform
Størrelse sko
Tøj størrelse
Antal store rum
Tasken har separat lomme til sko
Tasken kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
pris
kr kr
Brands

Badmintonketcher til U15 og U17 spillere


Som U15 og U17 spiller begynder der at komme mere fysik ind i billedet og ungdomsspillerene kan ikke helt klare sig på den gode teknik alene. Derfor kan det også for nogens vedkommende være en god ide at vælge en badmintonketcher med et stift skaft. Det skal dog siges at langt de fleste stadig vil få mest ud af at spille med en ketcher der ligger i den øvede kategori og som har et medium stift skaft for at få mere katapult-effekt i ketcheren og mere fart i bolden. Hos Sport-net.dk må du teste din nye Yonex og Forza badmintonketcher i 30 dage og hvis du ikke synes den gør dig bedre, så bytter vi den til en anden der passer bedre til dig. Hvis du vil se alle vores Forza og Yonex ketcher kan du gøre det på dette link: Badmintonketcher

Badmintonketcher til børn fra 12 til 16 år

Når man begynder at bevæge sig mod U13 og U17, kan men begynde at sætte større og større krav til sit udstyr og i særdeleshed sin badmintonketcher. Her kan man begynde at være mere selektiv i hvad en ketcher skal kunne, om den skal være medium-stiv, stiv eller meget stiv i skaftet, om vægtfordelingen skal ligge mod hovedet, være neutral eller være hovedlet.

Som hovedregel, vil det anbefales at man holder sig væk fra det meget stive skaft, indtil man er endnu større og har endnu flere kræfter, da denne type stivhed stiller store krav til spillerens teknik og fysisk. Dette gør sig dog ikke gældende, hvis man spiller Mester eller Elite. De fleste spillere vil stadig få stor glæde af, at vælge en badmintonketcher med vægtfordelingen mod hovedet, da det giver det ekstra nødvendige power i de tunge slag fra bagbanen og i takt med, at spillerne er større, så vil der ikke være de store problem med kontrol af ketcheren i de finere slag i defensiven eller de drop som spilleren benytter sig af i løbet af en kamp. De fleste badmintonspillere i dette segment har en ide om, hvilken badmintonketcher som de professionelle benytter sig af og træner for selv at kunne blive mindst lige så god, hvis ikke bedre. Spillerne køber udstyr efter hvad de ser de professionelle bruger for at få en fordel i deres spil. Dette kan både være godt og ondt, da forskellige typer ketcher stiller større krav til de individuelle spillers teknik. Det vil ikke blive anbefalet at man i en alder af 12 år begynder at spille med en Yonex Voltric Z-Force 2 badmintonketcher, eftersom den med sit ekstra stive skaft, ville føles som at slå til fjerbolden med et bræt. Spillerne er ikke stærke nok og får ikke trampolineffekt nok, til at spille de tunge slag uden at slå sig selv træt inden kampen er færdig.

Det er også i denne alder, man kan begynde at stille større krav til hvor hård en opstrengning ens badmintonketcher skal have. Om man vil spille med en 10-11kg opstrengning, som giver ekstra trampolineffekt, da den er en smule blødere. Nogle foretrækker at spille med 11-12kg i sin badmintonketcher, hvilket er en hård opstrengning, mens enkelte spillere foretrækker at spille med en meget hård opstrengning som er 12kg og derover. Forskellen på at spille med de forskellige antal kg i sin badmintonketcher afgør om man får ekstra power i slagene eller om man ønsker mere kontrol med bolden i hvert slag. En god huskeregel er, at jo hårdere ens ketcher er strenget op, desto bedre teknik og fysik skal man have for at generere samme power i hvert slag. Omvendt, hvis ens opstrengning er ”blødere” får man mere ”gratis” fart i hvert slag, da trampolineffekten i strengen er større. Ligesom der er stor forskel på, hvilken badmintonketcher der henvender sig bedst til hver enkelt spiller, så er der også mange forskellige strenge på markedet, som alle tilfører den ene eller anden form for fordel med sig, nogle af dem giver bedre holdbarhed, andre mere power og nogle helt tredje mere kontrol.

Anbefalingen fra Sport-net.dk lyder således: jo bedre teknik man har, desto stivere skaft kan man tillade sig at købe. Vi mener ikke, at bare fordi man ser professionelle spille med et ekstra stift skaft, så gør det automatisk også turneringsspilleren i Danmark til professionel, i langt de fleste tilfælde, vil det gavne spilleren at vælge et medium-stift eller stift skaft fremfor det ekstra stive skaft, da de får meget mere hjælp ved disse stivheder. Ydermere, så skal spillerne forsøge sig med mange forskellige typer streng, før de finder den som hjælper dem bedst i hvert slag, i langt de fleste tilfælde vil en streng som BG 80 være at foretrække da det er en god all-around streng. Herudover skal man forsøge sig med de forskellige hårdheder i strengene, før man finder lige netop det antal kilo som passer bedst til ens spillestil.

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr I alt

Bestil