Asics, Håndboldsko der blev til badmintonsko

Asics, Håndboldsko der blev til badmintonsko

Den meget populære badmintonsko Asics Gel Beyond benyttes i høj grad af danske spillere på motions og eliteniveau, men hvad er det egentlig der er så godt ved den? Sport-net.dk har mange glade spillere der spiller i Gel Beyond og derfor kan du læse lidt mere om en håndboldsko der blev til en badmintonsko.

Tine Baun + Jan Ø

Da Asics badmintonsko for alvor slog igennem var det med de 2 ikoniske singel spillere Tine Baun og Jan Ø Jørgens som ambassadører. Fælles nævneren for disse 2 spiller, var på daværende tidspunkt, at de begge var sponsoreret af det danske ketchermærke Forza. Men af uvisse årsager ville de 2 spillere ikke spille i Forza sko og derfor fik de lov til at vælge et andet mærke hvad angik badmintonsko.

Valget faldt, for begge spiller, på Asics Gel Beyond som på daværende tidspunkt var en håndboldsko med letvægt som fokuspunkt. Indendørssko markedet var på daværende tidspunkt domineret af Puma og Adidas og det var ikke meget man hørte til Asics og da slet ikke på badmintonsko.

Fra udendørs til indendørs

Asics er verdens største løbesko brand og har gennem tiden, i udviklingen af sko til løb, udviklet en lang række af teknologier der både har stabilitet og lethed for øje. En af de ting som Asics med stor fordel tog med fra løbeverden over i indendørsverden var deres skummateriale kaldet solyte og speva. Forskelden på de 2 materialer er at solyte er lettere end speva og har en restitutionstid der er halv så lang som speva (12 timer). Når et skummateriale belastet bliver det trykket sammen, lige som en svamp. Når belastningen aftager finder det tilbage til sin oprindelige form og her ville den brugte solyte skum finde tilbage til sin form efter 12 timer hvorimod den lidt hårde skum speva skulle bruge 24 timer.

I forhold til de andre badmintonsko på markedet for 10 år siden var Asics meget blødere og derfor fik de hurtigt succes inden for badminton, selvom det var en sko designet til håndbold.

Gel Beyond ano 2017

Der er sket meget udvikling på Asics Gel Beyond gennem de sidste 10år, den mest markante opdatering kom i 2013 hvor Asics skifte solyte mellemsålen ud med den lidt tungere og hårde mellemsål i Speva skum. Dette var konsekvensen af at skoen simpelthen var for ustabil med den blødere solyte skum og derved var der støre chance for vridskader. Især i badminton hvor man skifter retning konstant og belaster badmintonsko på ydersiden af forfoden hele tiden.

Især stabiliteten ved retningsskift er en ting der er stor fokus på ved produktionen og udviklingen af badmintonsko og det er også her vi må sige at Asics badmintonsko halter en lille smule efter. Der er ingen tvivl om at Asics Gel Beyond er en fantastisk sko til badminton, men den kan sagtens blive endnu bedre. Hvis Asics ville tage hånd om den ustabilitet der helt naturligt kommer i en sko med en meget blød sål.

Der er dog intet der tyder på at Asics vil lave om i opbygningen af Gel Beyond på nuværende tidspunkt og grunden til dette skal nok ses i lyset af at Scandinavian er det eneste sted i verden hvor Gel Beyond bruges til badminton i så høj grad som tilfældet er. Det bør nok ses som lidt at et lykketræf at 2 top badmintonspillere i Danmark vælger at spille i en håndboldsko og derved kickstarter en bevægelse over imod blødere badmintonsko generelt.

Intet kan dog pille ved at utrolig mange spillere på alle niveauer i Danmark nyder at spille i Asics Gel Beyond og med god grund, da det er den mest alsidige badmintonsko til spilleren der har brug for ekstra stødabsorbering. Så hvis du søger en badmintonsko med fantastisk stødabsorbering så er Asics Gel Beyond den perfekte badmintonsko til dig.

Tilføjet den 2017-04-27 af J.H Badminton 0 3598

Tilføj kommentarTilføj svar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.

Blog arkiv

Blog kategorier

Seneste kommentare

Ingen kommentare

Relaterede artikler

Blog søgning

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr I alt

Bestil

Ecommerce Website Development Dubai - Pro Web