Stabile håndboldsko

Stabile håndboldsko

Som håndboldspiller er det vigtigt med stabilitet i håndboldsko, især hvis man spiller streg, center eller bak. Disse spillere er især afhængige af at skoen kan håndtere det store pres der kommer når man skal skifte retning hurtigt for at sætte den direkte modstander.

Vægtfordelingen på ydersiden

Når man skifter retning lægger man alt vægt på ydersiden af foden og presser overkroppen mod den modsatte side, hvilket vil siget at ens totale kropsvægt ligges på et ben og på ydersiden af foden. Hvis ikke ens håndboldsko er lavet til at kunne håndtere dette pres vil man i værste tilfælde vride om og i bedste tilfælde miste energi og tid i retningsskiftet. Hvis man mister tid og energi giver det modstanderen mulighed for at følge ens bevægelse og derved blokere for den mulige chance, eller åbning i spillet man gerne vil opnå. Derfor et det absolut nødvendigt som håndspiller at man har en håndboldsko der sidder optimalt og yder maksimal støtte og stabilitet.

Det er klart at hvis man er fløj og ikke er så afhængig af eksplosive retningsskift, men man mere er afhængig af et længere løb frem for en hurtig eksplosion på 2-3 skridt, vil det være bedre med en lettere og mindre stabil håndboldsko.

Stabilitetens kerne

Som sagt, så kan en ustabil håndboldsko give skader og mindre hurtighed og dette er der en helt naturlig grund til. Når en håndboldsko belastes ved retningsskift bliver sålen og især overdelen udsat for et enormt pres. Hvis sålen og overdelen giver sig meget når det bliver sat under pres, så er den tid og afstand som materialet strækker sig også den tid som du mister før du kan skifte retning. Som eksempel kan man sig at hvis det tager håndboldskoen 1 sekund før den har strukket sig i overdel og sål og får foden til at stå stille, så er det 1 sekund før du kan vende din bevægelse og komme videre til den næste bevægelse.

Derfor er det vigtigt at du har fokus på 3 ting når du køber håndboldsko som stregspiller, bak eller center.

  1. Pasformen. Din håndboldsko skal side godt til foden og der må ikke være plads til at din fod kan bevæge sige fra side til side i forfoden.
  2. Forstærkninger. Der skal på ydersiden af din håndboldsko være forstærkninger der går fra sålen og op til snørebåndene. Dette giver ekstra stabilitet og mulighed for at justere pasformen ved at spænde skoen mere til
  3. Sålen. En meget blød håndboldsko føles super dejlig at have på i butikken, men jo blødere og højere sålen er jo mere ustabil bliver skoen også. Det er fx derfor Asics og Mizuno ikke bruger deres ultra bløde skummateriale i deres stabilitets håndboldsko. De vil føles mega lækre at gå rundt i, men de vil blive for ustabil at spille i og du vil miste energi og have en meget højere chance for at vride om. Det er også derfor det frarådes på det kraftigste at bruge løbesko til håndbold.

Hvis du er i tvivl om hvilke håndboldsko du skal vælge, så send os en mail, ring til os eller fang os på chatten nederst i højre hjørne.

Tilføjet den 2017-05-03 af J.H. Håndbold 0 2469

Tilføj kommentarTilføj svar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil