Historien om Yonex

Historien om Yonex

Yonex er i dag et stort og verdensomspændende firma, der er involveret i adskillige sportsgrene og har udviklet mange sportsgrene. Men trods omfanget af firmaet i dag, så har det ikke altid været et stort foretagende, men har en helt unik udvikling og opstart.

Se vores udvalg af Yonex her: badmintonketcher, badmintonsko, badmintontasker, badmintonstrenge

Firmaet er grundlagt af japanske Minoru Yoneyama i 1946, der startede firmaet med at producere træremedier til brug i fiskeri primært til fiskenet. Minoru startede firmaet efter hans far var gået bort i krigen, med det eneste udstyr som en motor der anvendes til træbearbejdning. Siden 1946 skete en del med teknologien og produktionsformer, også inden for fiskeri. Her gik man fra træremedier til nylon, og derfor skete et betydeligt fald i produktionen hos Minoru. Derfor valgte han at søge nye veje, og faldt over badminton på sine utallige rejser gennem Japan. Derfor påbegyndte han produktionen af badmintonketchere i 1957, der på det tidspunkt var lavet af træ, og derfor meget velegnet til hans daværende produktionsudstyr. Fordelen var her også at badminton var en relativ ny men særdeles hurtigvoksende sport i efterkrigstiden. Relativt tidligt blev firmaet; Yoneyama Company Ltd., kendt i verden for sine ketchere, nemlig allerede i 1963, med kun få år på markedet. Her var salget til både USA og Europa begyndt. Samtidig var firmaet nr. 1 inden for badminton i selve Japan.

 

Nye materialer og nye produkter

Efter en navneændring til Limited Company Yoneyama Racquets, blev firmaet de første i verden til at anvende et nyt materiale til at fremstille deres ketchere. De gik fra at anvende træ til at anvende aluminium, og samtidig tilføre et ny stykke teknologi til ketchere, nemlig det velkendte t-stykke, der forbinder ketcher hovedet og skaftet. Efter en god modtagelse af aluminiums ketcheren i 1968, udvider de med et nyt område, og i 1969 producerer de den første tennis ketcher, også lavet af aluminium.

I 1973 ændres firmaets logo, så det minder om det vi kender i dag, med de to karakteristiske y’er. Dette er et miks mellem grundlæggerens navn, ”yoneyama” og ”youth”. Samtidig vedtages det at grøn og blå skal være firmaets primære farver, fordi det repræsenterer den blå himmel og de åbne grønne marker. Og endelig i 1974 sker navneændringen, til det vi alle kender i dag, YONEX, udelukkende for at gøre navnte lettere at udtale for de ikke-japanske brugere.

 

Banebrydende innovation

Sidenhen har Yonex været innovative og været med til at forbedre sporten. Nævneværdigt er det her, at den første ketche, der havde en vægt på under 100 gram blev sat til salg i 1978. To sportsgrene var ikke nok for Yonex, og valgte derfor i 1982 at gå ind i golfindustrien, og anvende dele af deres materialer fra tennis og badminton produktion till at fremstille golfkøller med en helt anden tyngde og lethed. Siden da har Yonex været med til at sætte overliggeren i de tre sportsgrene, og hele tiden bestræbt sig på at udvikle sig og give udøvere endnu bedre muligheder for at dygtiggøre sig.

Badminton og tennis er begge ketchersportsgrene og har derfor visse ligheder. Derved har Yonex brugt kendskabet til begge på at prøve nye teknologier. Her blev tennis også inspiration til den nye hovedform til badmintonketchere der gjorde sit indtog i 1992.

 

Endnu flere sportsgrene

De tre sportsgrene, som Yonex producerede udstyr til i 1994, var ikke nok, fordi Yonex mente de stadig kunne gøre en forskel i andre sportsgrene. Derfor valgte de i 1995 at gå ind i snowboard-industrien. Sidenhen har de også indtrådt på markedet for vandresko i 2000, markedet for løbesko i 2009 og senest markedet for sportscykler i 2014.

Denne iver på at ville forbedre andre sportsgrene og give et værdigt bidrag til sporten, fulgte også med i udviklingen af produkter og teknologier i de sportsgrene de allerede var veletableret i.

Derfor er Yonex ikke kun dygtige til badmintonketchere, men ligeledes til alt inden for badmintonudstyr, blandt andet sko, tasker og tøj. Derfor har Yonex også til adskillige olympiske lege stået for at levere alt fra bolde, underlag og net til turneringen. Derudover har de udvidet så mange teknologier, at de blandt andet har produceret den ketcher, der er blevet anvendt til at slå den hårdeste smash nogensinde og er hele tiden med til at sætte den højest mulige standard for udstyr til badminton samt andre sportsgrene, som de har valgt at engagere sig i.

Eksterne kilder:

Yonex Co Ltd

Tilføjet den 2018-07-17 af J.H Badminton 0 3144

Tilføj kommentarTilføj svar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.

Blog arkiv

Blog kategorier

Seneste kommentare

Ingen kommentare

Blog søgning

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr I alt

Bestil

Ecommerce Website Development Dubai - Pro Web