Mizuno - Historien der startede med en baseball

Mizuno - Historien der startede med en baseball

Mizuno er en japansk producent af sportsudstyr og sportstøj til en lang række af sportsgrene, herunder golf, baseball, fodbold, løb, ski, cykling, rugby, boksning, badminton, tennis, bordtennis, volleyball, judo og atletik.

Det hele startede tilbage i 1906 med en enkelt baseball. I 1906 grundlagde brødrene Rihachi og Rizo Mizuono, firmaet MIZUNO Brothers Ltd. I Osaka, hvor de startede med at sælge sportsudstyr og –tøj. Allerede i 1913 startede de egen produktion. Denne tidlige involvering i sport, indikerer tydeligt at Mizuno i rigtig mange år har præget og innoveret sportsverden.

Hos Sport-net.dk er vi stolte af at have Mizuno håndboldsko og Mizuno badmintonsko i vores sortiment

Først tøj og baseballs

De første produkter Mizuno lavede i 1913 var baseballs og baseballhandsker. Derefter i 1933 fabrikerede de også golfkøller. Denne produktion af golfkøller blev sidenhed suppleret af produktion af andet golfudstyr. Dette resulterede i at Mizuno i 1965 måtte åbne en ny fabrik, der blev verdens største til dette formål. Derfor havde Mizuno også rig mulighed for at udtænke nye teknologier til deres udstyr, hvilket har gjort, de har været med til at rykke sporten i en ny retning. Det har de gjort med for eksempel deres karbonhoveder til deres golfkøller.

 

Nye markeder

Baseball og golf var ikke nok for Mizuno, der atter vælger at udvide deres produktion i 1982. Dette gør de ved at påbegynde produktionen af atletiksko. Det betød at ’Mizuno gjorde indtog på et marked de ikke have særlig meget kendskab til i begyndelsen, men det fik de ændret på, eftersom de brugte deres innovative evner og igen prægede en ny sportsgren. Deres indtog på atletikmarkedet og deres innovation medførte at en Mizunosko i 1991 løb sig til verdensrekorden på 100 m distancen. Siden atletikskoen, bevægede de sig over i produktionen af sportstøj. Dette gjorde de i 1985. Det startede i Kina, hvor de tidligere har haft andre produktionsvirksomheder, men i 1987 oprettede de en ny fabrik, uden for Asien. Denne fabrik, der også skulle producere sportstøj, fik beliggenhed i USA. Dette gjorde at Mizuno havde nemmere ved at slå ordentlig i gennem på det amerikanske marked, hvilket sikrede en stor udvikling og vækst i Mizuno.  

 

Gode erfaringer til et nyt marked

Med en verdensrekord i bagagen i atletik på en af de mest prestigefyldte distancer, havde firmaet gode erfaringer på området. Disse erfaringer og viden udnyttede Mizuno til igen at betræde nye markedsområder. Dette gjorde de i 1996, da de startede produktion og salg af løbesko. Disse løbesko havde indlagt særlig teknologi der forbedrede løbernes forfods funktionalitet. Som videreudviklingen begyndte, udviklede og forbedrede Mizuno stabiliteten og skummaterialet til sko. Disse materialer og viden omkring dette har Mizuno siden anvendt i andre sportsgrene. De har nemlig produceret fodtøj til både håndbold, badminton, bordtennis og tennis. Det betyder at Mizuno har formået at anvende den viden de allerede har haft og derved forbedret andre sportsgrene. Dette viser tydeligt hvilken stor spiller Mizuno er når det kommer til sportsverden. Det er et mærke der kan være med hvor udviklingen og tingene sker, fordi de i høj grad selv er med til at rykke sportsgrene i bestemte retninger.

Eksterne kilder: Mizuno og Wikipedia

Tilføjet den 2018-07-23 af J.H Badminton 0 2956

Tilføj kommentarTilføj svar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.

Blog arkiv

Blog kategorier

Seneste kommentare

Ingen kommentare

Blog søgning

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr I alt

Bestil

Ecommerce Website Development Dubai - Pro Web