Alt du skal vide når du køber nye håndboldsko

Alt du skal vide når du køber nye håndboldsko

Når du skal erhverve dig selv med et par nye håndboldsko, er det vigtigt at medtænke en række faktorer, som hjælper dig med at finde den helt rigtige håndboldsko til netop din spillestil.

Med dette indlæg giver vi 3 vigtige overvejelser til dit nye køb. Både med henblik på at forbedre din spillestil, og således også for at forhindre ærgerlige skader.

 

1. Position:

Den position du typisk spiller på banen er en vigtig faktor for, hvilken type sko, man bør vælge.

 

Er man streg, center eller back skal éns håndboldsko kunne håndtere store mængder af pres, da man for at sætte sine modspillere skal kunne lave hurtige rotations- og retningsskifte.

Derfor er det vigtigt at vælge en sko med en høj grad af stabilitet, for at modvirke uønskede vrid og bevægelser i éns fødder og ankler.

Hvis man spiller en af ovenstående positioner anbefaler vi Asics Blast eller Mizuno Wave Tornado som begge giver en sublim stabilitet.

 

Spiller man derimod som fløjspiller, er en lettere og mere smidig håndboldsko at foretrække.

Selvfølgelig er stabilitet til stadighed en af de vigtigste faktorer for netop at undgå skader, men her bør man vælge en sko som giver et godt løb fremad på banen. Men håndboldsko er ikke til at forveksle med løbesko, derfor skal skoen være tætsiddende, for at undgå glidninger. Vi anbefaler derfor følgende modeller Mizuno Wave Mirage eller Asics Gel Fastball som begge giver mulighed for rigtig god speed.

2. Pasform i dine håndboldsko:

Som ovennævnt betyder pasformen i håndboldskoen utrolig meget for et behageligt spil, og løb, og derfor er et par løbesko et kæmpe no-go! Det er derfor vigtigt at du vælger en model, som passer til dine fødder. Inden du gør dit køb bør du undersøge, om hvorvidt du har smalle eller bredde fødder, og derfra vælge dine håndboldsko. Undgår man for store håndboldsko, undgår man samtidigt vridskader.

3. Sål:

Selvfølgelig er komfort og en behagelig sål altid en vigtig faktor når man prøver nye håndboldsko.

Dog skal man være opmærksom på at en alt for blød sål, kan have nogle uønskede effekter på din spilleoplevelse. Dette skyldes at, hvis håndboldskoen bliver for elastisk og blød at bevæge sig rundt i, giver det samtidig en ustabil sko. Du bør altid undersøge, hvilket materiale der er lagt i de forskellige modeller. Jo hårdere et skummaterialle der bliver brugt i håndboldskoen, jo mere stabil vil den derfor være. Omvendt en jo blødere og mere fleksibel sko vil mindske stabiliteten, som altid er alfa omega for at undgå skader.

 

Med disse tre punkter har vi forsøgt at give dig et indblik i en række overvejelser du bør have med når du køber nye håndboldsko. På vores website kan du finde en model, som passer til enhver spillestil, om end du spiller center, bak, streg eller fløj.

 

Er du i tvivl om hvilke håndboldsko du bør købe, så send os en mail, ring til os eller fang os på chatten nederst i højre hjørne.

Tilføjet den 2018-10-28 af B.Z Håndbold 0 1067

Tilføj kommentarTilføj svar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil