Guide til badmintonbolde

Guide til badmintonbolde

Badmintonbold Forza

Forza badminton fjerbolde er de foretrukne fjerbolde hos utallige internationale badmintonspillere på grund af deres uovertrufne holdbarhed og flyvning. Hver enkel fjerbold er i stort omfang, kontrolleret af maskineri og tilsynsførende, der sikrer et afbalanceret produkt af meget høj kvalitet.

FZ Forza VIP er en førsteklasses turneringsbold med en suveræn holdbarhed og flyvning. Hver bold er dobbelttestet i fart og stabilitet i flugt.

FZ Forza S-6000 er endnu en turneringsbold der leverer fremragende flyvning og fremragende holdbarhed, denne bold er en smule billigere end VIP bolden, som gør den til et oplagt valg for spillerne der ønsker en topklassebold.

FZ Forza S-5000 er specielt velegnet til spillere, der spiller ofte og som en del af deres trænings regime derfor ønsker en ekstra holdbar og praktisk bold, der leverer god flyvning.

Badmintonbolde fra Forza henvender sig til alt lige fra divisionsspilleren til motionisten, som ønsker en kvalitets badmintonbold til fornuftige penge. Se vores udvalg af Forza badmintonbolde

Badmintonbolde hastighed

Farten i en badmintonbold refererer til hvor langt bolden flyver når den er ramt. Grundet forskellen i luftmodstand, som relaterer til højde, fugtighed og temperatur, den samme model badmintonbolde vil have forskellig hastighed alt efter hvor i verden den bliver testet. Fx en badmintonbold som bliver betragtet som værende god i Hong Kong behøver ikke nødvendigvis at være andet end en træningsbold i Danmark. Fordi der er forskel i temperatur, luftfugtighed og højde.

Hastighederne i boldene varierer baseret på boldens vægt. Til store internationale turneringer er kampens dommere ansvarlige for at teste at boldenes hastighed er korrekt. Boldene skal gerne ligge mellem 2 streger på den bagerste del af banen, når man skyder dem afsted fra modsatte banehalvdel. Boldene i turneringerne kan varierer fra dag til anden, da vejret kan skifte og gøre at bolden enten bliver for hurtig eller for langsom til spillerne og derfor har man altid flere typer rør liggende. Uanset om en bold er hurtig eller langsom, så bør det ikke have betydning for boldens kvalitet, de er alle kvalitetstestet inden de overhovedet kommer i røret som de bliver leveret i.

Før man lavede standarderne om og opgjorde boldene i hastighed, var de gjort op i gram, men denne måde at gøre boldende op på var for unøjagtigt og man gik derfor over til hastighedssystemet som vi kender det i dag hvor boldende rangerer fra 48-79. Foruden boldenes baneflugtshastighed har de også en rotationshastighed som er uhyggelig vigtig for stabiliteten i bolden. Uden rotationshastigheden folder fjerene sig ikke ud igen efter bolden er blevet slået til. Det hurtigste en badmintonbold er skudt afsted med er af Malaysiske Tan Boon Heong som slog et smash med 497 km/t.

Yonex badmintonbolde

Yonex har med stor omhu leveret de bedste fjer badmintonbolde i verden siden 1965. Hver eneste af deres bolde er lavet af et hold af eksperter, som kun benytter de bedste materialer man har til rådighed. Når de så er lavet, bliver de individuelt testet for at sikre at de levere en konstant projektilbane, nøjagtighed og distance i alle temperaturer. Netop derfor, har verdens bedste spillere og de største turneringer i verden valg Yonex fjerbolde som deres go-to løsning, som kvalitetsstempel, er Yonex blevet udvalgt til at være ene leverandør af udstyr og strenge service til de Olympiske lege i Rio 2016.

Yonex har valgt at kalde deres fjerbolde for Aerosensa 10-50 og Aeroclub. Yonex Aerosensa fjerbolde er den officielle fjerbold til de største internationale turneringer i verden. De præcist  fremstillede og ikke mindst letvægts Yonex fjerbolde bliver tjekket grundigt inden de bliver sat i et rør, for at tjekke og kunne garantere præstation i særklasse.

Som nævnt så hedder fjerboldene Aerosensa 10-50, tallene efter navnet afgør, hvilken hastighed som boldene har. Den bedste fjerbold i Yonex badmintonbolde sortimentet hedder Aerosensa 50, som er elite turnerings bolden, som benyttes ved de største internationale turneringer. Aerosensa 30 er en kending rundt omkring i de danske badmintonhaller, da den bliver brugt hyppigt som turnerings- og trænings fjerbold. Den er så populær på grund af den pris og de egenskaber som fjerbolden har i sig, Yonex har sørget for at fjerene på bolden er grundigt tjekket hvilket har gjort den til en favorit i de danske badmintonhaller.    

Badmintonbolde plastik

Yonex plastik badmintonbolde hedder Mavis, denne plastik bold er det tætteste man kan komme på en traditionel fjerbold. Den er designet til at have samme flyvetid som en fjerbold, denne plastikbold giver en nøjagtig og meget holdbar præstation med en næsten traditionel fjerbolds følelse. Denne plastik badmintonbold er lavet med naturlig kork i spidsen, som igen øger følelsen af at spille med en traditionel badmintonbold.  Yonex har udviklet en teknologi, som gør at plastikbolden føles mere som en fjerbold kaldet Wing RIB. Denne teknologi sørger for, at luften som strømmer igennem fjerbolden ved træf, får siderne til at folde sig hurtigt ud igen og genskabe den originale form, således der ikke går nok kraft tabt efter træffet. Baseret på flyve dynamikken, gør at dette design giver en stabil flyvning modsat andre modeller som benytter sig af en stivere konstruktion. For at gøre det lettere for forbrugeren at finde ud af hvilken af plastikboldene de skal vælge, har Yonex valgt at markere dem med 3 ende stykker; 1) Grøn, som er den langsomste og derved henvender sig til begyndere, 2) Blå, som er mellemhastigheden og henvender sig til de lidt bedre begyndere og til sidst 3) Rød, som er den hurtigste, der henvender sig til motionisten som ønsker en kvalitets badmintonbold, med lang holdbarhed og gode flyveegenskaber.

Som alternativ til Yonex plastikbadmintonbolde har vi den Dansk designede FZ Forza – NS9, som har et unikt vingemønster i ”nederdelen”. Dette mønster efterligner det naturlige mønster fra de bedste fjer, der bliver brugt i turneringsbolde. Dette skulle give bolden en mere naturlig flugt og holdbarhed. Forza gitter design har dobbelt sting, hvilket fremmer holdbarheden. Plastikbolden er udstyret med naturlige korkhoveder, hvilket betyder at du vil opleve en mere naturlig følelse fra denne plastikbold. Den henvender sig hovedsageligt til de mere øvede ungdomsspillere og turneringer for klubspillere.

Tilføjet den 2016-06-30 af JH Badminton 0 10598

Tilføj kommentarTilføj svar

Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar.

Blog arkiv

Blog kategorier

Seneste kommentare

Ingen kommentare

Blog søgning

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr I alt

Bestil

Ecommerce Website Development Dubai - Pro Web