Filter produkter

Antal rum
Separat lomme til sko
Kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
Spillestil
Flex i skaftet
Vægtfordeling
Vægt
Støttebind
Tøj størrelse
Størrelse sko
Sokker
pris
kr kr
Brands

Flyverdragt

Flyverdragt er noget som alle børn har haft i deres liv. Denne dejlige praktiske og varme anordning der ikke lader noget mellemrum mellem buks og jakke ødelægge en god leg. Netop det at der ikke er noget mellemrum mellem buks og jakke på en flyverdragt er en af de bedste ting og en sikker vinder når der skal leges i sne, sand og vand. Ud over den er praktisk ved leg er den også nem at tage på. En flyverdragt ha jo kun en lynlås, så nemmere bliver det ikke. Ingen knapper eller andet besværligt for de små, bare ned og sidde, benene i og så op og stå, over skuldrene og så op med lynlåsen og klar til leg.

flyverdragt Noget af det vigtigste at tage højde for når man skal vælge flyverdragt er størrelsen. Og her er verdens nemmeste tommelfingerregel at flyver dragten skal være lige så lang som dit barn. Hvis dit barn er 100cm så skal flyverdragten også være 100cm. På denne måde en man sikker på at der er plads til at barnet kan vokse længden på sit hoved inden flyverdragten bliver for lille. Derfor har vi også efter hver størrelse skrevet længden på selve flyverdragten. Så snup et målebånd eller en tommestok og mål hvor høj barnet er og vælg flyverdragten ud fra det. Så er du sikker på den passer.

Vandtæthed

Vandtætheden er det næste man bør tage højde for. Hvis vandtætheden ikke er god nok vil børnene blive våde selvom de har flyverdragt på og hele pointen med flyverdragten er jo at de gerne skal være tørre og varme. Det der gør langt de fleste flyverdragter vandtætte er en såkaldt coating, som sidder på indersiden af ydermaterialet. Dette er en fedtbasseret hinde som gør det yderste materiale vandtæt. Denne fedtbasserede hinde fås i flere forskellige kvaliteter og også vandtætheder. For at måle vandtæthed bruger man et udtryk der hedder vandsøjletryk. Vandsøjletrykket fortæller hvor meget vand et materiale kan holde til før der trænger vand igennem. Det er vigtigt at sige at grunden til der på et tidspunkt kan komme vand igennem afhængig af mængde og tryk som materialet udsættes for er fordi materialet er åndbart. Og når der skal kunne komme damp og sved ud den ene vej, så kan der på et tidspunkt også komme vand ind den anden vej.

Vandsøjletrykket måles ved at man spænder materialet ud over en firkantet ramme og placere et glas rør over dette. Heri heller man så vand og ser hvor mange millimeter vand man kan helle i før der trænger vand igennem materialet. Som tommelfingerregel siger man at materialer er vandtætte ved 2000mm vandsøjletryk. Men ved flyverdragter anbefaler vi at man minimum vælger en dragt med et vandsøjletryk på 3000mm, dette gør vi fordi at børn tit er ude i lang tid og derfor skal en flyverdragt kunne holde til meget regn. Det kan faktisk være en god ide at går op i 5000mm og derover. Jo højere vandsøjletryk jo mere belastning fra vand kan materialet holde til. Der er jo stor forskel på om man skal stå i regnvejr i 10 minutter, eller man skal lege i regnvejr i flere timer. Derfor kan det med meget aktive børn være godt at vælge op til 10.000mm.

Ud over vadsøjletrykket i selve materialet er det også vigtigt at syningerne er forstærket med enten tape eller svejsning. Hvis syningerne ikke er forstærket vil det være nemt for vandet at trænge igennem, og på den måde er det ligegyldigt hvor højt et vandsøjletryk materialet har. Langt de fleste flyverdragter har tapede syninger, hvilket vi sige at der er lagt et special stykke tekstiltape hen over syningerne på indersiden. Denne tape sørger for at der ikke kan trænge vand længere ind end til indersiden af syningen. I andre tilfælde kan syningen være svejst, hvilket vil sige at materialet er varmet op og tilført en lim i syningen som så gør syningen tæt. Dette anvendes dog meget sjældent på flyverdragter, da det er noget dyrere proces.

En af de vigtigste ting ved en flyverdragt er at man skal huske at vaske og imprægnere den med det rigtige vaskemiddel. Dette er super vigtigt fordi at hvis man gør det forkert risikere man at ødelægge vandtætheden og åndbarheden i materialet, hvilket vi gøre flyverdragten stort set ubrugelig. Hvis den ikke er vandtæt vil man blive plask våd i den og hvis den ikke er åndbar vil man ikke kunne komme af med sveden og derfor vil man også blive våd indvendig.

Vask af flyverdragter

flyverdragt med reflex Det der er specielt ved flyverdragter og vask er at det er et vandtæt materiale og grunden til det er vandtæt er på grund af den fedtbasserede hinde også kaldet coating på indersiden af ydermaterialet. Almindelige sæbe og skyllemidler er meget fedtopløsende og derfor vil de ved brug på en flyverdragt ødelægge vandtætheden. Derfor er det vigtigt at bruge et vaskemiddel som er skånsom over for den vigtige coating, for uden den er en flyverdragt ikke noget værd. Hos Sport-net.dk forhandler vi det dansk producerede og udviklede vaske mærke Zebla. Zebla er uden flourforbindelser og parabener, hvilket gør det meget allergi venligt. Ud over dette er Zebla også biologisk nedbydeligt og skåner derfor også miljøet.

Imprægnering af flyverdragter

Udover at vaske flyverdragten korrekt er det også vigtigt at imprægnere den. Imprægneringen sørger for at åndbarheden er i top. Når en flyverdragt er helt ny-imprægneret vil vandet ligge sig som små perler på materialet og dette giver et mellemrum mellem perlerne hvor der er materiale frit. Der hvor der ikke ligger tungt og koldt vand har materialet rum til at ånde. Det er derfor vigtigt at huske og imprægnere flyverdragter, da hvis man ikke husker det vil imprægneringen blive vasket væk af regnen og lade regnen ligge sig som en hinde over hele materialet i stedet for som perler. Når regnen ligger som en hinde over materialet kan dampen og sveden ikke komme ud og derfor ødelægger det åndbarheden.

flyverdragt med snefang Både vaskemiddel og imprægnering forgår ved maskinvask og skal være lige efter hinanden. Så man vasker først flyverdragten med det almindelige vaskemiddel og giver den så en vaske med imprægnerings middel lige efter. Imprægnerings middellet kan med fordel også være Zebla, som lavet et produkt der lige som vaskemiddellet er skånsom for både dine børn, miljøet og flyverdragten.

En vigtig ting der bliver mere og mere fokus på i flyverdragter i dag er at de skal være nemme at se i trafikken. Når børnene er ud at gå ture om vinteren hvor der ikke er så meget lys eller de leger hjemme på vejen efter børnehave, ja så er det vigtigt at de ikke bliver overset. Dette kan undgås ved at putte reflexer på ben arme og ryg. Et typisk sted man sætter reflexer er i lynlåsen, da denne går fra hagen og ned til taljen er der her mulighed for at sætte en reflex som virkeligt kan ses. Også på ryggen kan man med fordel placere reflexer. På nutidens flyverdragter tager producenterne et stor ansvar og putter reflexerne på dragten og inkorporere dem i designet. I gamle dag var det en lille reflex i en snor som blev sat fast på flyverdragten for at give større synlighed.

Forstærkninger på en flyverdragt

Forstærkninger er også en god ting at kigge efter på en flyverdragt. Det er ikke nogen hemmelighed at der er nogle steder på en flyverdragt der bliver hurtigere slidt end andre. Det kan for eksempel være knæ, albuer og numse, disse steder bliver brugt til at sidde og støtte på og derfor vil der helt naturligt være et større slid på disse dele. Flyverdragter i dag laves typiske i bævernylon eller meget kraftig ripstof nylon. Disse to materialer bruges også i stor stil til arbejdstøj og til tøj der bruges til ekstrem sport. Derfor er det helt naturligt at disse materialer også bruges til flyverdragter. Men når det ikke er nok med de mest slidstærke materialer er det nødvendigt med en form for forstærkning. Dette vil ofte bestå i at man sætter en ”lap” på det udsatte område og derved er der 2 lag af det slidstærke materiale på det sted der mangle forstærkning. Bævernylon er det fortrukne materiale til at lave forstærkninger i og det er fordi det er et meget kraftigt nylon materiale der er meget tæt vævet, som kan udholde meget stort slid. Ripstof nylon bruges ofte som det primære materiale. Det specielle ved ripstof nylon er at det er vævet i små firkanter, som ligger en smule forskudt. Dette gør at hvis man river hul på det, så spreder flængen sig ikke så meget som den ville gøre i et almindeligt vævet materiale. På den måde undgår mindsker man chancen for at komme til at side fast i noget, hvis man går imod noget og at ødelægge materialet total ved at man får en lille flænge.

Ærmer og bukseben er også en ting som det er værd at tage et ekstra kig på inden man vælger en ny flyverdragt. Der bør naturligvis vår sne og vind fang i ærmerne og ligeså i buksebenene. Det bør være i form af et flece / polyester inder ærme, som er det mest normale. Nogle flyverdragter har blot en velcro lukning i ærmerne eller elastik og denne løsning giver noget mindre sne og vind beskyttelse, samt virker mindre optimalt med vanter og handsker. I buksebenene bør der være en elastik, hvis det er med smalle ben ellers er en model hvor benene kan knappes uden på gummistøvlerne en god løsning. Lige som man gør med skistøvler og skibukser.

Flyverdragt udsalg

Det er ikke hele året vi har flyverdragt udsalg, men de modeller som vi har på udsalg ligger i vores fritids outlet kategori. Det er modeller som enten er udgået eller som vi ikke har særlig mange størrelser tilbage af. Derfor sælger vi dem med op til 70% rabat og det er altså billigt. Vi forhandler kun den bedste kvalitet, så der er ikke tale om 2. sortering eller kopi produkter når vi snakker vores flyverdragt udsalg. Så tag gerne et kig i vores fritid outlet og se om det skulle være muligt for dig at finde en flyverdragt på udsalg, som passer til lige netop dit barn

Flyverdragt tilbud

Hos Sport-net.dk har vi prisgaranti og derfor vil vi give dig den skarpeste pris på flyverdragt tilbud. Vi køber stort ind og derfor kan vi give dig de skarpeste priser på din nye flyverdragt. Om det er en flyverdragt til baby eller om det er en flyverdragt til skolebørn, så har vi den rigtige til dig og til den rigtige pris. Hvis du finder den billiger et andet sted i løbet af 30 dage, så refundere vi differencen og du har nu en endnu billigere flyverdragt.

McKinley flyverdragt McKinley flyverdragter er lavet i den bedste kvalitet og leveres eksklusivt til verdens største sportskæde Intersport. Sport-net.dk har sammen med en håndfuld andre webshops fået lov til at forhandle dette traditionsrige sportsmærke. Og vi er stolte af at kunne præsentere McKinley flyverdragt af den bedste kvalitet, til den bedste pris på markedet. McKinley har været på det danske sportsmarked i de sidste 30 år og er derfor et mærke som langt de fleste børnefamilier kender og med garanti har prøvet at bruge, hvad enten det er som jakke, flyverdragt eller regntøj. Ud over disse 3 kategorier har de også et sortiment inden for soveposer og andet outdoor. Med det store forhandlernetværk og den kvalitetskontrol som produkterne gennemgår fra Intersport er der sikkerhed for at det er den absolut bedste kvalitet til prisen som man får her. H2O flyverdragt Udover McKinley flyverdragter er det store verdenskendte skisports og fritidsmærke H2O også begyndt at lave flyverdragter. Disse flyverdragter er i et letter og mere strækbart materiale som giver børnene større mulighed for at bevæge sig frit og uden hæmninger i deres leg. H2O flyverdragter har også fået en del af den teknologi som der normalt benyttes til skitøj ført over. Her er der blandt andet tale om de isolerende materialer i polyester som normalt kun bruges i det mere high-end skitøj. Disse polyester fibre og tråde er lavet med luft rør i selve fiberen, hvilket gør selve fiberen i stand til at isolere. Det der giver isoleringen er nemlig den mængde af luft der kan være i mellem fibrene og her har man traditionelt ramt et vis punkt for hvor meget fiber man kunne putte i en flyverdragt for at den stadig skulle være funktionel. Men med de nye fibre er det blevet at bruge mindre materiale og stadig opnå bedre isolering. Det er vigtigt at en flyverdragt ikke bliver for stor og poset, da det vil gøre det nemmere at komme til at side fast i ting eller komme til at rive hul på den.

Der er ingen produkter i denne kategori

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil