Filter produkter

Antal rum
Separat lomme til sko
Kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
Spillestil
Flex i skaftet
Vægtfordeling
Vægt
Støttebind
Tøj størrelse
Størrelse sko
Sokker
pris
kr kr
Brands

Håndboldsko dame

Håndboldsko til dame

Dame håndboldsko skal løfte dit niveau, så vær sikker på du vælger de rigtige.

Som kvindelig håndboldspiller er man desværre fra naturens side mere eksponeret over for knæskader. Der er ikke rigtig noget man kan gøre ved det, hvad angår fysikken, ud over at sørge for at træne muskulaturen omkring knæene og lave masser af balance og stabilitets træning.

Og så skal man selvfølgelig sørge for at vælge den rigtige håndboldsko til dame. Hvis man vælger at spille håndbold i den forkerte type sko kan det desværre have fatale konsekvenser. Det der ofte sker hvis man vælger en forkert type sko til håndbold er at den enten bliver for høj i sålen og derved ustabil og nem at vride rundt i, eller den bliver for lav i sålen og derved bliver for hård at løbe i hvilket kan give overbelastninger og ømme muskler og led. Det er derfor vigtigt at få den optimale kombination af stabilitet og stødabsorbering i et par dame håndboldsko.

Da kvinder er mere udsatte for knæskader end mænd og disse tit opstår ved vrid og skæve belastninger er det vigtigt at en god håndboldsko dame indeholder en drejezone under forfoden, som sørger for håndboldskoen kan dreje uden at foden skal løftes fra jorden. Dette er også en funktion man ser i dansesko, som fx zumba sko.

Hvis denne funktion ikke er i skoen giver det et ekstra pres på knæet når man vil dreje foden for at skifte retning og dette vrid er ikke særlig godt for menisk og korsbånd. Drejezonen skal ligge under den store trædepude bag ved storetåen for at have maksimal effekt.

Stabilitet frem for alt

Derudover er det vigtigt med stabilitet ved fra side til side bevægelser. Der findes ikke nogen anden sportsgren, der som håndbold ligger pres på ben og hofte i retningsskift. Dette er fordi man i håndbold typisk kommer i løb og pludseligt skal skifte retning, eller hoppe for at skyde eller komme forbi en modspiller. Når man skifter retning fra side til side ligger man alt vægten på ydersiden af foden og dette stil store krav til en god dame håndboldsko.

Hvis den håndboldsko til dame som man har valgt ikke er stabil nok i overdelen i forfoden vil det i første omgang resultere i langsommere reaktionstid og i værste fald ankel og knæskader. Hvis skoen giver efter og lader ydersiden af foden komme ud over kanten på sålen i håndboldskoen bliver vægtfordelingen forskudt og det bliver nemmere at vride om. Ydermere er den tid som foden bruger på at glide før den bliver stoppet af skoen spildt tid, da man ikke kan skifte retning før man har stoppet bevægelsen den modsatte vej. Så en god håndboldsko dame skal have god stabilitet og en tæt pasform i forfoden.

Stødabsorbering i håndboldsko

Da det er vigtigt at en håndboldsko til dame ikke bliver for høj i sålen, da det giver større chance for skader. Stiller det store krav til de teknologier der laver stødabsorberingen i håndboldskoen. Der er i dag flere forskellige måder at tænke stødabsorbering på. Langt de fleste dame håndboldsko har koncentreret stødabsorbering i hælen og forfoden. Det er de 2 punkter hvor der er størst belastning og derfor og mest brug for aflastning. 

Hælen fordi det er den man typisk lander på når man løber og forfoden fordi det er den man bruger når man sætter af i hop og når man lander efter et hop. De seneste år er der dog kommet producenter af håndboldsko til damer der laver den samme stødabsorbering i hele skoens længde, dette giver en markant blødere sko, men også en smule mere ustabil sko.

Asics dame håndboldsko

Som du har kunne læse ovenfor, så er der mange ting du skal tænke over når du vælger dine nye håndboldsko. Som beskrevet så er det ekstra vigtigt for kvinder at vælge en sko der virkelig tager højde for de bevægelser der bruges i håndbold. Asics håndboldsko er de senest år blevet ekstrem populære hos damer på alle niveauer og det er der en god grund til. 

De håndboldsko som Asics laver til damer er nogen af de bedste i verden, hvis ikke de bedste. Det er den unikke kombination af stødabsorbering og støtte der gør forskellen. Med den patenterede Gel absorbering i både hæl og forfod aflaster Asics håndboldsko kroppen i både retningsskift og landinger, hvilket er de to aspekter af spillet hvor kroppen belastes mest.

Udover absorberingen arbejder Asics også med en høj grad af støtte i både sålen og overdelen. I sålen bruge Trustic og IGS, som guider fodens bevægelser fra landing og frem til afsæt. Ved at indsætte et stabilitets element i plast mellem hæl og forfod opnår Asics stabilitet i landinger og afsæt, så det bliver svære at vride om. Kombineret med en lille nedsænkning midt i sålen i hele skoens længde guides foden konstant ind mod midten af sålen, igen så der bliver mindre chance for vridskader.

De forskellige asics modeller i 2018

  • Asics Gel Beyond er den mest brugte Dame håndboldsko i Europa og det er på grund af den unikke kombination af lethed, stødabsorbering og stabilitet. Det er den mest alsidige håndboldsko til kvinder i Asics sko program. Oprindeligt var det en letvægts volleyball sko, men er nu en fuldblods håndboldsko. På grund af den unikke opbygning kan den bruges af alle bagspillere uden at gå på kompromis med stabiliteten. Normalt er en håndboldsko der er så let som Gel Beyond kun for fløjspillerne, men Asics Gel Beyond er så stabil at den sagtens kan bruges af bagspillere, en af grundene til dette er også at kvindelige håndboldspiller vejer markant mindre end mænd og derfor skal dame håndboldsko ikke kunne stå for så stort et pres som herre håndboldsko skal.
  • Asics Gel Blast er den stabile storesøster til Beyond og den henvender sig til stregspilleren og den tunge bak som har brug for ekstra stabilitet. Stødabsorberingen og stabiliteten i sålen er den samme, på nær omkring hælen hvor der er indsat et lille ekstra stykke u formet plast der giver en bedre guidning af hælen ved lange skridt. Overdelen er lavet markant mere stabil i forfoden for at kunne holde til mere belastning og nedsætte reaktionstiden når der skal skiftes retning.
  • Gel Netburner er den ultra bløde model. Hvis du ikke kan få blødhed nok, så er dette modellen du skal vælge. Mere Gel stødabsorbering og den ultra lette skum Solyte er teknologierne bag denne Asics dame håndboldsko. Der er dog ikke mange der spiller i denne model, da en sko der er så blød også helt automatisk bliver ustabil. Så lige så snart man spiller på et beskedent plan vil det ikke være at foretrække med så blød en håndboldsko, især ikke for kvinder.

Du kan se alle vores Asics håndboldsko her

Tilfredshedsgaranti

For at du skal få den helt rigtige håndboldsko til damer giver Sport-net.dk dig 30 dage til at spille, træne, bruge og gå i dine nye håndboldsko. Hvis det ikke føles som den helt rigtige sko efter 30 dage bytter vi den til en anden sko der vil passe bedre til dit niveau, behov eller spillestil.

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil