Filter produkter

Antal rum
Separat lomme til sko
Kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
Spillestil
Flex i skaftet
Vægtfordeling
Vægt
Støttebind
Tøj størrelse
Størrelse sko
Sokker
pris
kr kr
Brands

Håndboldsko herre

Herre håndboldsko fra Mizuno og Asics

Håndboldsko til herre skal støtte og absorbere for at give dig de optimale forudsætninger.

Håndbold er en meget alsidig sport og der stilles store krav til de herre der spiller håndbold, både på topniveau, men også på de lavere niveauer. Der er mange forskellige bevægelser der stiller store krav til både fysik og motorik, samt reaktion. Derfor er det naturligvis ekstra nødvendigt at håndboldsko herre opfylder de specifikke behov der er hos alle niveauer af håndboldspillere.

Gennem de sidste mange år er håndboldsporten blevet hurtigere og meget mere teknisk, der ledes konstant efter nye måder at træne på for at opnå hurtigere spillere og bedre spilforståelse. Disse aspekter følges op af der også sker en enorm udvikling inden for alt udstyr der bruges til håndbold. Håndboldsko herre er ingen undtagelse og derfor ser vi hvert år nye teknologier der gør det mulig at blive en endnu bedre håndboldspiller. Når vi snakker håndboldsko til herre er et af de store fokuspunkter at opnå mere stabilitet og en mindre reaktionstid i skoen. Hvis skoen ikke er stabil nok vil den give efter når man skifter retning og dette vil give en forsinkelse i bevægelsen og i værste fald en skade, da man kan komme ud af balance. Derfor er det super vigtigt at finde den helt rette balance mellem stabilitet og stivhed i overdelen på en håndboldsko herre. 

Når man skifter retning fra side til side lægger man alt vægt på ydersiden af skoen og dette giver et stort pres på overdelen af skoen, da det er den der solder foden på plads på sålen. Hvis overdelen er for blød vil foden kunne komme til at gå ud over sålen. Dette vil give en væsentlig dårligere stabilitet, da vægtfordelingen oven på sålen vil liv skæv. Samtidig vil det give en langsommere reaktionstid, da skoen først skal give sige får foden kan få fat og derved skifte retning. Man kan sammenligne det lidt med glatte sko, hvis man skal glide et sekund før man får ordentlig greb bliver man meget langsom og stillestående.

I en håndboldsko herre er det ekstra vigtigt med denne støtte fra side til side, da en herre håndboldspiller vejer en del mere end en kvinde eller et barn. Jo mere vægt der er over foden jo mere pres vil der naturligvis være på håndboldskoen når der skal skiftes retning og en god herre håndboldspiller med respekt for sig selv vejer lige i omegnen af de 100kg. Ikke nok med at skoen skal kunde holde de 100kg, nå man skifterretning og lægger alt vægten på ydersiden af foden kan man gang med op til 6 gange vægten. Det vil sige at en håndboldsko herre til en spiller på 100kg skal kun holde til et tryk på 600kg. Det er altså store krav der stilles til stabiliteten i en håndboldsko herre.

Ud over stabiliteten er stødabsorberingen også ekstremt vigtig. Det er mange kilometer der skal løbes på en håndboldkamp og derfor er det vigtigt at muskler og led skånes så meget som muligt, for alt energi der kan bruges i de afgørende øjeblikke er vigtig. Hvis man skyder forbi målet til sidst fordi man er for træt er det ikke så godt. Hvis et par rigtige håndboldsko herre kan modvirke denne træthed bare en lille smule i den rigtige retning kan det være altafgørende i mange sammenhænge. Som hovedregel bør man som voksen herre vælge en håndboldsko herre med stødabsorbering i både hæl og forfod, da der som før nævnt ligger nogle kilo bagved en håndboldspiller.

Mizuno håndboldsko til herre

Især til herre er Mizuno slået igennem, hvilket i høj grad skyldes at de har meget høj fokus på optimal performance under maksimal press. Vi høre tit at Mizuno håndboldsko føles hårde end Asics når de prøves på i butikken, men når de er blevet prøvet i kamp, så er følelsen en helt anden. Her er den feedback vi får nemlig at Mizuno håndboldsko er mere stabile samtidig med de yder den fornødne stødabsorbering. 

For mange kan det lyde mærkeligt, men der er faktisk en helt simpel forklaring. Mizuno laver deres håndboldsko så de yder 100% når de bliver udsat for 100% pres. Der er ingen grund til at en håndboldsko skal føles blød og dejlig når man sidder på bænken eller når man står og snakker under en time-out. Nej de skal være der når man har brug for det og det er i de aller mest pressede og belastende situationer. Jo mere pres du ligger på dine Mizuno håndboldsko jo mere giver de tilbage.

Nøglen til dette ligger i kerne teknologien Wave. Mizuno Wave sørger for at fordele trykke fra kroppen rundt i hele hælen og mellem foden ved landing, hvilket gør det muligt at opnå samme stødabsorbering som fx Asics, men uden der skal bruges så meget stødabsorberende materiale. På denne måde udnyttes materialerne mere optimalt og dette giver både en lettere håndboldsko, men også en længere holdbarhed, da de bløde materialer er dem der først bliver slidt op i en håndboldsko.

Mizuno 2018

I 2018 er der en markant nyhed fra Mizuno og det er den nye Wave Mirage 2, som er en kæmpe opdatering af deres hidtidige letvægts håndboldsko. Wave Mirage 2 har fået en helt ny sål struktur hvor der er blevet brugt mere Pownce materiale, som er den letteste og mest stødabsorberende skum Mizuno bruger til at lave sko. Dette giver en lettere sål og en mere fleksibel håndboldsko, hvilket passer godt til den hurtige fløjspiller.

Samtidig er overdelen lavet uden pløs, så den er lige som en sok. Dette giver bedre respons med fodens bevægelser og minimere skader, da den tætte pasform giver bedre følling med gulvet og bevægelser generelt.

Wave lightning

Som en all-star der bare bliver ved med at score mål på stribe har vi Mizuno Wave Lightning. Også en letvægts håndboldsko, men dog med en mere støttende og stabil sål end Mirage 2. Lightning er oprindeligt lavet til volleyball, men har de sidste år overtaget håndboldsenen.

Grunden til dette er:

  1. Wave stødabsorbering i hælen der giver den nødvendig absorbering for den tunge spiller under maksimal pres.
  2. Overdelen der sidder tæt til foden og sørge for støtte i alle former for retningsskift og eksplosivt benarbejde rundt på håndboldbanen.
  3. Stabiliteten i mellemfod og forfod der sørger for minimal responstid mellem fod og sko, så du kan sætte din direkte modstander. 

Mizuno Wave lightning er den mest brugte håndboldsko på herre top niveau og det er der kun en grund til. Det er fordi den simpelthen er bedre end de andre håndboldsko på markedet. Du kan se vores fulde udvalg af Mizuno håndboldsko her.

Tilfredshedsgaranti

Hos Sport-net.dk er vores mål at gøre dig bedre til din sport gennem vejledning omkring det rette udstyr. Derfor må du spille, løbe og bruge dine nye håndboldsko herre i 30 dage og synes du ikke de løfter dit spil tilstrækkeligt, så bytter vi dem til et par andre, som passer bedre til dit behov, spillestil og niveau.

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil