Filter produkter

Antal rum
Separat lomme til sko
Kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
Spillestil
Flex i skaftet
Vægtfordeling
Vægt
Støttebind
Tøj størrelse
Størrelse sko
Sokker
pris
kr kr
Brands

Harpiks

Harpiks kommer fra planterne og bliver produceret under overfladen. Det er et flydende stof, der beskytter planten mod skadedyr og svampe, herudover forhindrer det dårlig og derved ødelæggende iltning af vævene bag ”såret”. Mange kalder harpiks for træets ”blod” da det kommer til syne hvis man piller barken af træet. Vi har harpiks på lager, klart til at blive sendt i dag. Harpiks til håndbold er lavet af et naturmateriale. Det bliver brugt til at sikre et godt greb om håndbolden, specielt ved nærkampe, hvor det er vigtigt at have fuld kontrol. På grund af den store klæbestyrke i harpiks behøves der ikke at bruges store mængder af det, dette gør, at der kommer mindre harpiks på halgulvet og på håndboldtøjet. Mindre harpiks på både halgulv og håndboldtøjet betyder, at det bliver lettere at rengøre og forureningen af halgulvet minimeres. Harpiks benyttes af alle spillere, der er over U14 til både kamp, træning og turneringer, for at få det mest optimale greb om bolden i de pressede situationer.

Harpiks håndbold

Harpiks håndbold kommer i mange forskellige former, både faste og flydende for at tilpasse sig spillets udvikling og hvilke krav, der bliver stillet af klubberne. Flydende harpiks bruges traditionelt set mest til spillere i U14, da de stadig er for unge til at måtte benytte den faste harpiks, som man kender fra de ældre spillere. I Danmark har SELECT eneret på harpiks markedet, hvilket de har fordi denne harpiks har en stærk klæbeeffekt. Denne harpiks er benyttet af verdens absolut bedste spillere og som kvalitetsstempel er den blevet godkendt af Det Internationale Håndboldforbund (IHF). Den faste harpiks fra SELECT er en traditionel natur-harpiks specielt beregnet til håndbold. Alt SELECT harpiks er lavet af Lundtek, som startede med at eksperimentere med at lave harpiks for 20 år siden i sin stue og i dag er blandt de største udviklere af produktet. 

Foruden forskellige typer harpiks til håndbolde, kræver det også bestemte håndbolde at spille med harpiks. Hvis man vil benytte harpiks til håndbold kræver det, at man har en håndbold, der er lavet til det. Den skal være af højeste kvalitet for ikke at rive for meget i læderet. 

Harpiks på tøj

Mange håndboldspillere kender til det, at få harpiks på tøjet. De ved derfor også hvor svært det er at få helt rent for både harpiks og pletter. Derfor har vi hos Sport-net.dk valgt, at fortælle hvordan vi fjerner harpiks fra vores tøj efter både kamp og træning. Det varierer fra tid til anden, hvordan vi får harpiks af tøjet, hvorfor vi vælger at give jer begge muligheder, da de begge giver et godt resultat.

At fjerne harpiks på tøj, kan gøres nemt og ved ganske få midler. Læg tøjet på et underlag, som kan suge- eksempelvis et gammelt viskestykke eller et håndklæde – og dup pletten med acetone eller en blanding af husholdssprit og mineralsk terpentin (i forholdet 1 til 1). Man skal dog være meget påpasselig med dette, da både acetone og terpentin kan være med til at fjerne noget af farven fra tøjet af. Hvis der er tale om sarte stoffer, skal man være mere nænsom, vi anbefaler man ”skraber” harpiksen forsigtigt af og herefter kan man så gnide pletten ind i enten smør eller margarine og lade det virke i et par timer. Dette blødgør pletten. Herefter anbefales det, at man laver en pasta af sprit og kartoffelmel (det skal have samme konsistens som tandpasta), smør det på pletten og lad det tørre ind. Fjern den indtørrede pasta og sug resten af pletten op med trækpapir og et strygejern. Hvis pletten stadig er synlig, anbefales det at gentage processen.

Harpikspletter på håndboldtøjet er ikke særlig pænt, og det er svært at få bugt med. Harpikspletter forsvinder ikke ved en normal tøjvask, og det kan give selv den bedste husmor sved på panden. En løsning på harpikspletter er noget som hedder harpiksvask fra Select. Dette er en slags vaskemiddel, der fjerner harpikspletter uden at det går ud over farve og tryk. Det er meget effektivt og rigtigt godt at bruge, når der skal vaskes håndboldtøj. Det er også særdeles effektivt når der skal vaskes holdtrøjer for samtlige spillere på holdet.

En anden løsning til at fjerne harpiks på tøj effektivt er ved at gnide tøjet ind i brun sæbe. Ofte bruges brun sæbe til at fjerne harpiks fra håndbolden, men det er også meget effektivt i fjernelsen af harpiks på tøj. Vi plejer, at smøre den brune sæbe direkte på pletten med harpiks for at få det bedste resultat. Herefter lader vi tøjet ligge i 24 timer og smider det så i vaskemaskinen. Når så tøjet kommer ud fra vaskemaskinen, burde pletten med harpiks være væk. Hvis pletten ikke er helt væk, anbefales det at du giver tøjet en tur mere med hele proceduren, hvorefter pletten burde være væk. Du skal dog være opmærksom på, at brun sæbe kan affarve tøjet i særlige tilfælde, men på håndboldtøj fra Hummel, Nike, Adidas og Under Armour burde der ikke være noget problem.

Uanset hvad du står og mangler af harpiks, harpiks håndbold eller rensemidler til at få harpiks af enten tøj eller bold, så har vi det hos sport-net.dk

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil