×
Klik for at se flere produkter.
Ingen produkter blev fundet.
Fri fragt

Gratis fragt til pakkebutik - Ved køb over 599,-

e-mærket

E-Mærket - Shop sikkert hos os.

Trustpilot

5/5 på Trustpilot.

Tilfredshedsgaranti på Badmintonketcher og Badmintonsko

Tilfredshedsgaranti på alt - Test i 30 dage.

Hurtige levering

Bestil inden kl 15 på hverdage - Så sender vi samme dag.

Kundeklub

6% bonus på alle varer - I vores gratis kundeklub.

Returret

30 dages returret.

Prisgaranti

Prisgaranti på alle produkter.

Fri fragt

Gratis fragt til pakkebutik - Ved køb over 599,-

e-mærket

E-Mærket - Shop sikkert hos os.

Trustpilot

5/5 på Trustpilot.

Tilfredshedsgaranti på Badmintonketcher og Badmintonsko

Tilfredshedsgaranti på alt - Test i 30 dage.

Hurtige levering

Bestil inden kl 15 på hverdage - Så sender vi samme dag.

Kundeklub

6% bonus på alle varer - I vores gratis kundeklub.

returret

30 dages returret.

Prisgaranti

Prisgaranti på alle produkter.

Badmintonstrenge

874,00 kr. 1.074,00 kr.
BG 66 Ultimax er den tyndeste streng Yonex laver, den giver en mere ensartet strengflade og mere præcision især på drop og clearbolde. BG 66 Ultimax har også en meget ren og høj lyd når man slå til bolden, dette giver...
814,00 kr. 974,00 kr.
BG 65 er en af de mest brugte strenge i verdenen. Dette skyldes dens gode all-round egenskaber og holdbarhed, samt at det er den streng Yonex bruger som standart streng i deres ketcher fra fabrikken.
Viser 1-2 af 2 element(er)

Badmintonstrenge er et ømt emne for stort set alle badmintonspillere. Der findes lige så mange forskellige badmintonstrenge som der findes forskellige spiltyper af badmintonspillere og badmintonketcher.

Badmintonstrenge kan have en ganske afgørende betydning for dit badmintonspil. Alt efter hvilken spilletype du er, kan du få en opstrengning der passer til din spillestil og det du ønsker at opnå. I bund og grund er der 3 typer af badmintonstrenge. Power strenge som har en høj elasticitet, i denne kategori finder vi fx Yonex BG 80 som er den mest brugte streng på verdensplan. Yonex BG 80 er en elastisk streng med en vectran overflade der gør den ekstra ru, derved opnår du både øget kontrol og power ved at bruge Yonex BG 80. Kontrol strenge som er ultra tynde og ikke er så elastiske. Her ha vi fx Yonex BG 66 ultimax som er den tyndeste badmintonstreng Yonex producere. Da Yonex BG 66 ultimax er så tynd giver den en meget ensartet strengflade og dermed et mere præcis slag. I og med Yonex BG 66 ultimax er så tynd giver den også en meget klar lyd når bolden rammes, hvilket får slaget til at lyde af mere. Holdbarheds strenge, som primært er til motionsspillere og begynder ungdomsspillere. Af holdbare strenge har vi bla. Yonex BG 65 TI som har en titanium coating på ydersiden der gør Yonex BG 65 TI mere modstandsdygtig overfor slid i midten af ketcheren. Da Yonex BG 65 Ti er belagt med titanium bliver strengen også en smule tykkere og mere stiv, hvilket gør den holder spændingen længere og opstrengningen ikke så hurtigt bliver blød

Hårdheden i opstrengningen

Jo hårdere opstrengning, jo mindre kan badmintonstrenge bevæge sig og derved mindsker man trampolineffekten og får et meget præcist slag. Har man derimod en blød opstrengning, får badmintonstrenge lov til at virke mere som en elastik og giver dermed mere fart i bolden, men dette mindsker også kontrollen i slaget. Da strengene kan bevæge sig mere, kan boldens udgangsbane nemlig også blive forskellig. Man kan groft sagt inddele hårdheden af opstrengningen i 3 kategorier:

9 til 10,5 kg
Dette er en blød opstrengning. Den giver meget trampolineffekt og kan anbefales til begynderungdomsspillere, der ønsker mere fart i bolden.

10,5 til 11,5 kg
Dette er en medium opstrengning. Den giver trampolineffekt og samtidig kontrol til spillerne, der har et forholdsvis hårdt sving. Kan anbefales til ungdomsspillere fra øvede til eksperter, samt motionister og senior-seriespillere.

Over 11,5 kg
Dette er en hård opstrengning. Den giver minimal trampolineffekt og maksimal kontrol. Denne opstrengning er til meget hårdtslående spillere, der ikke har brug for ekstra power i slagene, men mere søger præcision for at afgøre bolden.

Pre-strech

Yonex badmintonstrenge er elastiske i høj eller mindre grad afhængig af hvilken type badmintonstreng der er tale om. Det kan ikke undgås at når man arbejder med så tynde materialer som badmintonstrenge at de over tid vil give efter for den belastning som de udsættes for gang på gang og derfor til sidst vil blive ”slappe” i forhold til hvordan de var til at starte med. For at mindske denne forringelse af hårdheden i opstrengningen har Yonex opfundet en Pre-strech funktion i opstrengningsmaskinerne, som gør det muligt at fjerne en del af elasticiteten i badmintonstrengen, så der ikke er så meget at miste ved længere brug. Når der bruges pre-strech til opstrengning trækker maskinen 10, 15 eller 20 % hårde i strengen for derefter at gå tilbage til det antal kilo som der ønskes i ketcheren. Ved at trække en smule hårde i strenge før man trækker det antal kilo som der skal strenges op med fjerne man en del af den elasticitet som der er i badmintonstrengen og derved undgår man at opstrengningen bliver ringere så hurtigt som hvis man ikke bruger pre-strech. Hos Sport-net.dk ruger vi naturligvis pre-strech når vi strenger badmintonketchere op med Yonex badmintonstrenge, så vi kan garantere den bedste mulige boldføling over tid, samt den mest ensartede opstrengning i strengens levetid.

Kernen i en badmintonstreng

Hjertet af en badmintonstreng består af tusindvis af nano tynde polyester fibre som er er omgivet af et lag af de samme fibre som er vævet i et mønster som almindeligt stof. Alt efter hvor holdbar og hvor meget mønster man ønsker i selve strengen gentages der flere lag af den vævede struktur. Der væves forskudt, så der ikke opstår svage punkter, ligesom når man murere en væg, Hvis man stiller alle murstenene oven på hinanden får man svage punkter i mellem rækkerne, men hvis man stiller dem oven på med en forskydning får man ikke så stor en ens flade og derved får man ikke så store svage punkter. Vævningen laves også så den snor sig rundt om de ikke vævede fibre. Denne teknik gør at ligesom forskydningen i vævningen at man får en streng med minimalt antal af svage steder.

Coating

For at tilpasse Yonex badmintonstrenge yderligere til de forskellige spilletyper og egenskaber som moderne badmintonspillere søger har Yonex udviklet forskellige coatings, som er det yderste lag på strengen. Coatingen er det yderste lag på strengen og er derfor det lag som har direkte indflydelse på holdbarheden og kontrollen i strengen. Ved at gøre strengen mere rug kan man opnå en meget bedre kontrol med boldene især ved netspillet og i cut slag kommer dette til sin ret. Ved at gøre strengen mere glat og hård forlænger man levetiden på strengen, men mindsker følingen med bolden. Yonex bruger blandt andet vectran i deres mest brugte streng Yonex BG80. Vectran bruges blandt andet også i skudsikre veste og er selvsagt en meget stærk fiber siden den kan holdet til og lige frem stoppe et projektil. Vectran er også en meget ru fiber og ved at tilføje den til badmintonstrengen opnår man både øget holdbarhed og øget kontrol med bolden. Et andet materiale som bruges flittigt i ketchersporten er titanium. Ved at tilføje titanium i coatingene af Yonex badmintonstrenge får man øget holdbarhed og strengens slid på sig selv reduceres markant. Strengen bliver dog en smule glattere, da titanium er så stift det ikke kan væves på, men i stedet for skal blandes op og sprøjtes på i et meget tyndt lag.

Tykkelsen

En ting der også har stor betydning for strengens egenskaber er tykkelsen. Jo tyndere Yonex badmintonstrengen er jo mere ensartete strengflade får man som spiller. Da strengene væves på kryds som når man væver tøj kan det ikke undgås at der kommer en masse forhøjninger og fordybninger i strengfladen. Det er klart at en tynd streng vil give mindre forhøjninger og fordybninger. Så med en tynd badmintonstreng får man mere kontrol, via den mere ensartede strengflade. Et andet plus ved en tynd streng er at den giver en mere klar lyd når bolden rammes, fordi der ikke er så meget fiber til at absorbere lyden i selve slaget. Ulempen ved den tynde streng er så til gengæld at den hurtigere mister hårdheden på grund af der ikke er så meget fiber til at holde på hårdheden. Samtidig springer en tynd badmintonstreng også hurtigere, da der jo ikke er så meget at slide af. De tykkere strenge giver så lidt mindre ensartet strengflade og bedre bevarelse af hårdheden i opstrengningen, samt forlænget holdbarhed.
Vælg dine strenge med omhu, de kan have stor betydning for dit spil og kan i bedste fald vinde kampe og spare dig for omkostninger i opstrengninger.

Indstillinger

Klik for at se flere produkter.
Ingen produkter blev fundet.

Menu