Filter produkter

Antal rum
Separat lomme til sko
Kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
Spillestil
Flex i skaftet
Vægtfordeling
Vægt
Støttebind
Tøj størrelse
Størrelse sko
Sokker
pris
kr kr
Brands

Asics håndboldsko

Håndboldsko fra Asics

Håndboldsko fra Asics har gennem de sidste 5år oplevet en eksplosiv vækst og er i dag de mest solgt sko til håndbold i Danmark

Asics er nok mest kendt for sine løbesko hvor de gennem en lang årrække har være dem der har stået for den største del af innovationen på dette felt. Dette har også gjort dem til verden største løbesko producent. Denne teknologi som er blevet udviklet gennem de sidste mange år i Asics løbesko har Asics taget med over i deres håndboldsko, hvilket har givet Asics håndboldsko en klart bedre stødabsorbering i forhold til hvordan man har tænkt håndboldsko de sidste mange år.

GEL - Den lille hemmelighed med stor effekt

Hemmeligheden bag Asics håndboldsko er den patenterede stødabsorberings teknologi Gel. Gel er en form for gele som anvendes i både hælen og forfoden og det giver en støddæmpning af usete dimensioner. Før Asics håndboldsko blev lanceret var der en del håndboldspillere der var begyndt at bruge løbesko som indendørs sko, da der ikke var stødabsorbering nok i de traditionelle håndboldsko.

Dette resulterede dog i en lang række skader især knæskader blev der flere af. Dette skyldes at en løbesko er en del højere i sålen og derfor bliver den mere ustabil i side-til-side bevægelser. Dette gør det nemmere at vride om, hvilket både kan gå ud over knæ og ankler.

Ud over Gel stødabsorbering har Asics håndboldsko også en utrolig stabil mellemsål. Mellemsålen er det hvide materiale som udgør hele sålen. I mellemsålen er der så tilføjet Gel i hælen og forfoden, som ekstra absorbering. I en Asics håndboldsko er mellemsålen lavet af Compressed molded EVA, hvilket er den mest holdbare og stabile form for EVA skum materiale. Mellemsålen er lige som en stor svamp, som der gradvis bliver trådt flad og tør for luft når den bruges.

Derfor er det vigtigt at en Asics håndboldsko får lov til at hvile sig når den har været brugt, simpelthen for at den kan få lov til at suge luft til sig og komme tilbage til sin normale form. I de fleste Asics håndboldsko bruge Speva mellemsålen, som skal restituere 24 timer før den er tilbage til sin form igen. Det er dog kun et vis antal gange mellemsålen kan holde til at blive brugt, da molekylerne i skummaterialet gradvis bliver ødelagt.

Derfor er det vigtigt at man husker at mærke efter hvornår ens Asics håndboldsko er ved at være brugt op. Det kan være hvis man begynder at blive mere øm efter træning end man plejer, eller hvis man føler skoen bliver for ustabil i forhold til yderpositioner. Hvis en Asics håndboldsko ikke bliver skiftet i tide kan det i værste fald resultere i enten en overbelastningsskade eller en akut skade. Og hvis der er noget der er træls, så er det at være skadet, for så er det helt sikkert at man ikke bliver bedre til håndbold i den periode.

Ud over den forbedrede stødabsorbering i Asics håndboldsko er stabiliteten også et stort fokuspunkt. Der er i håndboldsko fra Asics både fokus på stabiliteten i hælen og i forfoden. Hælkappen er utrolig vigtig for at sikre korrekt afvikling af løbet frem over banen og når der laves stemskridt for at arbejde væk fra eller rundt om forsvaret. Ud over stabilitet i hælkappen er stabilitet i forfoden utrolig vigtig, da det er forfoden der i høj grad bruges ved retningsskift fra side til side.

Når man skifter retning fra side til side i en Asics håndboldsko ligger man alt vægten på ydersiden af forfoden og hvis skoen ikke sidder ordentligt til og kan give sig udad, vil man have større chance for at vride om. Plus man først kan skifte retning når man står fast og kan bremse bevægelsen den anden vej. Så hvis man glider i skoen, eller skoen giver sig, så er det tab af reaktionstid. Asics håndboldsko arbejder med en forstærkning på ydersiden lavet i en ekstra hård gummi, som bremser fodens bevægelse udad.

Asics håndboldsko 2018

Vi er nu kommet ind i 2018 og serien af Asics håndboldsko for dette år er på plads. Der er ikke de store opdateringer på teknologi fronten, men der er som altid en opdatering på farverne og designet. En af de mest ikoniske håndboldsko generelt, Asics Gel Beyond er til denne sæson noget mere afdæmpet i farverne. Eller det vil sige at der er fart på selve farven, men der er kun brugt en markant farve.

Til herre er den Neon grøn med hvide striber og til damerne er den bær farvet også men hvide striber. I forhold til denne sæson hvor der var 4 forskellige farver på hver model er det en markant mere stilren udgave der bliver sendt på banen i år. Vi har dog lidt forbehold over for den meget stærke neon farve til herre, som måske kan blive lidt for selvlysende en håndboldsko for mange, men nu må vi se hvordan det spænder af.

Stadig med alt det vi elsker

Det er som sagt kun farverne der bliver opdateret, så alt den lækre teknologi vi er vandt til når vi snakker Asics og håndboldsko er stadig den samme. Hvis du skulle have glemt hvad det er der gør Asics til en formidabel håndboldsko, så får du lige et par skarpe teknologier herunder:

  1. Gel i både hæl og forfod er med til at give optimal stødabsorbering ved både landinger og afsæt.
  2. Ryhno skin ved tåspidsen giver øget holdbarhed og sørger for skoen ikke kommer til at se så slidt ud.
  3. Speva mellemsålen giver en håndboldsko der har optimal fleksibilitet kombineret med støtte når du skal skifte retning.
  4. PHF i hælkappen former sig efter din hæl og sørger for optimal støtte og at du ikke får vabler.

Så alt i alt, hvis du har været glad for dine Asics håndboldsko i 2016, så er der ingen grund til at skifte til et andet mærke i 2018. Hold fast i det du ved der virker og udnyt den ro til at udvikle dit spil på banen.

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil