Filter produkter

Antal rum
Separat lomme til sko
Kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
Spillestil
Flex i skaftet
Vægtfordeling
Vægt
Støttebind
Tøj størrelse
Størrelse sko
Sokker
pris
kr kr
Brands

Mizuno håndboldsko

Håndboldsko fra Mizuno

Mizuno håndboldsko har stor fokus på optimal performance under maksimal belastning.

Et mærke inden for håndbold der er i stor vækst er det japanske mærke Mizuno. Mizuno har lige som landsmanden Asics taget udgangspunkt i løbesko og har brugt nogen af de teknologier som de har anvendt til deres prisvindene løbesko og tilføjet dem til deres håndboldsko. Gennem de sidste år har man set en eksplosion i internationale top spillere der benytter Mizuno håndboldsko. De plejer at være ret nemme at genkende, da der altid er fuld fart over farverne. Og så har de stor fokus på stødabsorbering og lethed i alle deres modeller.

Mizuno Wave

En af de mest karekteristiske teknologier i Mizuno håndboldsko er deres wave sål, som er en patenteret mellemsål opbygning, som har vundet flere priser inden for både løb og håndboldsko . Wave teknologien går ud på at Mizuno har lavet 2 stykke sål i hælen der er formet som en bølge med bølgetop og bølgedal. Disse to stykker ligges så oven på hinanden og smeltes sammen omvendt. Så det er bølgetop mod bølgetop og bølgedal mod bølgedal, dette giver et ovalt formet hul i mellem de 2 stykker sål og dette sørger for øget lethed, men også en bedre fordeling af det tryk der kommer fra foden når man lander i sin Mizuno håndboldsko til træning eller kamp. Wave teknologien følges op af ekstra stødabsorbering i både hæl og forfod, hvilket sørger for optimal fordeling og dæmpning i hvert skridt. 

Ud over den patenterede Mizuno håndboldsko teknologi wave, er der også stor fokus på stabiliteten i forfoden og hælkappen. Med de mange hop og retningsskift der er i den moderne håndboldsport stiller det store krav til fx Mizuno håndboldsko. Den helt store kunst er at konstruere en håndboldsko der er så stødabsorberende som muligt uden at den bliver for høj i sålen.

Hvis den bliver for høj i sålen bliver det nemmere at få overbalance og på den måde vride om, når man hurtigt skal skifte retning fra side til side. Et af de klassiske eksempler er de spillere der spiller i løbesko. En løbesko er blødere end en Mizuno håndboldsko, men den er også mindre stabil ved fra side til side bevægelser. Dette skyldes at når man løber belaster man ikke i så høj grad ydersiden af foden, fordi man kun ruller hen over foden og ikke skal skifte retning fra side til side.

Derfor giver det god mening at lave en sko til løb højere i sålen og mere stødabsorberende. Til håndbold hvor man ofte skal skifte retning fra side til side er det dog super vigtigt at man har god kontakt med gulvet og ikke er på en for høj sål der kan forskydes og få en til at vride om.

Optimal stabilitet i overdelen

Mizuno håndboldsko er lavet i et meget stærkt og stabilt overdelsmateriale, som sidder meget tæt til foden. At det sidder tæt til foden er utrolig vigtigt, da den mindste millimeter man kan glide i skoen når man skifter retning er spildt energi. Man kan jo først skifte retning når man har stoppet bevægelsen i den modsatte retning. Og glider man lidt i skoen og materialerne giver sig, ja så er det faktorer der nedsætter reaktionstiden markant.

Men med den slim fit teknologi der er indbygget i Mizuno håndboldsko nedsættes dette tab af reaktionstid markant. Ud over slim fit teknologien arbejder Mizuno også med ekstra stabilitet på ydersiden af forfoden i form af en ekstra stabil gummi blanding der sikre at ydersiden af sålen ikke giver efter når der ligges vægt på denne del af sålen. Dette er også super vigtigt i forhold til landinger, at skoen ikke blot vrider sig og giver efter, hvis man lander en smule skævt efter et hop, men derimod guider foden ind mod den normale position.

Mizuno håndboldsko 2018

Mizuno har gennem de sidste 3år taget en større og større del af markedet for håndboldsko i Danmark og det er ikke uden grund. Med deres meget tekniske tilgang til det at lave håndboldsko har de gang på gang vist vejen for hvad en moderne top håndboldsko skal kunne klare når den sættes under maksimal pres. En af de ting der har gjort det har taget længere tid for Mizuno end for Asics at komme ind på markedet for håndboldsko er blødheden i sålen når skoen prøves på første gang. Hele tanken bag Mizuno sko er at de skal yde maksimalt når spilleren belaster dem maksimalt, så når man bar står i skoen så føles den ikke lige så blød som andre mærker.

Men når man virkelig sætter dem under pres så finder man ud af hvad de virkeligt kan. Nøglen til dette sider i Wave teknologien, som i sig selv ikke er lavet for at gøre skoen blød, men for at fordele trykket der opstår på sålen når man løber og skifter retning. I bund og grund giver det god mening, hvis en håndboldsko allerede absorbere når man blot står i den, så bliver den kun bløder og mere ustabil når man begynder at løbe i den og skifte retning, da den belastes med op til 5 gange ens kropsvægt når man skal skifte retning i fart.

Mizuno Wave Mirage 2

Mizuno har dog forsøgt at lave en håndboldsko der virker blødere når man prøver den første gang, selvom det ikke er nødvendigt. Mirage 2 er udviklingen af den lette fløj sko som vi har set i gennem de sidste 2 sæsoner og opdateringen tager den lette håndboldsko til nye højder. Med den helt nye sål opbygning hvor der er brugt markant mere Pownce materiale, giver en blødere og mere fleksibel sko der former sig mere efter foden. Det er klart at dette giver mindre stabilitet, men en fløj spiller behøver også mindre stabilitet end en streg eller bak. Overdelen er lavet som en sok, så den sidder super tæt til foden, hvilket giver bedre muligheder for at reagere hurtigt og en følelse af at Wave Mirage 2 smelter sammen med foden.

Farver 2018

De kendte og elskede serier som Wave Stealth og Wave Lightning fortsætter uden opdateringer. Dog må vi sige at de kommer i nogle meget lækre farver til 2018 sæsonen. Lightning kommer både i skarpe neon farver, men også i en super stilren sort og hvid, som går i tråd med den generelle mode inden for fodtøj, hvor sort og hvid er alt dominerende for tiden.

Wave Stealth holdes i den mere neutrale farver og uden den store kontrast lige som vi har set i sidste sæson. Den største ubekendte er Mizuno Wave Mirage 2, som kommer i en helt sort udgave, både som en støvle og som almindelig håndboldsko. Vi vil uden tvivl sen mange top spillere i denne sko, men om det bliver i den sorte, eller i den mere neutrale hvide/orange som den også kommer i, er ikke til at sige. Men en ting er sikkert og det er at i 2018 vil vi se endnu flere håndboldspillere i Danmark på alle niveauer der vælger at spille i Mizuno Håndboldsko.

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil