Filter produkter

Antal rum
Separat lomme til sko
Kan bæres som rygsæk
Antal sidelommer
Spillestil
Flex i skaftet
Vægtfordeling
Vægt
Støttebind
Tøj størrelse
Størrelse sko
Sokker
pris
kr kr
Brands

Håndboldsko


Håndboldsko skal passe til din krop og støtte dig i den spillestil og placering på banen som du spiller. Derfor har vi sat en lille sticker på alle vores håndboldsko fra Asics og Mizuno, så det er nemt at se om det er en let sko, en stabil sko, ekstra blød sko eller bare en god all-round. Der er også forskel på modellerne til herre, dame og børn og selvfølgelig på fødder spillere generelt. Derfor får du 30 dages tilfredshedsgaranti på alle vores håndboldsko. Så bare spil løs i 30 dage og synes du ikke om skoene når der er gået 30 dag, så send dem retur og vi bytter dem til et par andre, som er vil passe dig bedre.

Håndboldsko fra Asics og Mizuno til herre, dame og børn.

Håndboldsko har gennem de sidste år gennemgået en stor udvikling og må i dag betegnes som noget af det mest high-tec fodtøj der findes.

Hastigheden i håndboldsporten er blevet markant højere de seneste år og i takt med at der skal være mere fart og præcision i spillet bliver der også stillet større og større krav til både stødabsorbering og støtte i håndboldsko. Da der er stor belastning på især fodled og knæ med de mange retningsskift der foretages i løbet af en håndboldkamp er det naturligvis nødvendigt at balancen mellem støtte og stødabsorbering er knivskarp.

Hvis der er for meget stødabsorbering vil skoen typisk tage for meget energi ud af spillerens retningsskift og den vil blive for høj i sålen og derved give øget ustabilitet. Hvis man derimod vil lave en ekstra stabil sko vil man typisk blive nød til at fjerne store dele af sålen, da man gerne vil så tæt på gulvet som muligt for at mindske vrid, men derved fjerner man stødabsorberingen og dette giver markant større belastning på knæ og ryg, hvilket på sigt vil resultere i skader.

Det er derfor vigtigt at finde den rigtige balance mellem stabilitet og stødabsorbering og det har Sport-net.dk flere års erfaring med. Derfor forhandler vi kun de absolut bedste mærker af håndboldsko, hvilket sikre dig optimale vilkår på håndboldbanen og giver dig ro til at udvikle dit spil og optimere din præstation maksimalt. En af de ting der adskiller håndbold fra mange andre sportsgrene er at man i sine hop ofte bliver påvirket med skub eller på anden måde bliver bragt ud af kurs. Dette giver stor mulighed for at lande uhensigtsmæssigt og derfor kan der opstå skader. Det er også derfor man ser mange håndboldspillere der spiller med skinner omkring anklerne, simpelthen for at der ikke skal opstå skader.

Hvis man er så uheldig at vride om i en kamp er det jo ikke kun resten af kampen man ikke kan spille, det kan være op til flere måneder, man er sat ud af træningen. Dette kan få konsekvenser i forhold til de holdkammerater, der ikke er skadet og som kan træne på fuld skrue. Ud over faren for at lande forkert er der også mange situationer hvor der skal skiftes retning med en modspiller der enten trækker, rykker eller skubber til en. Hvilket igen stiller krav til håndboldskoen og dens evne til at stå fast og samtidig være stabil i opbygningen, så den ikke giver efter og lader foden komme i en unaturlig position.

Håndboldsko nyheder

Der er til hver sæson nyheder og opdateringer af de forskellige sko i de forskellige kategorier og 2018 er ikke en undtagelse. Nogen af de største opdateringer og nytænkninger kommer fra Japanske Mizuno. Mizuno er især kendt for deres håndboldsko og har til denne sæson opdateret deres letvægts sko Wave Mirage markant. Det er faktisk en helt anden håndboldsko end den oprindelige, som var første skridt i retningen af at lave en letvægts håndboldsko som også kunne holde til at blive brugt af de lidt tungere spillere. Mizuno Wave Mirage 2 er tænkt på en helt ny måde og der er især lagt vægt på mere frihed i forhold til sålen. I stedet for den meget stive sål man forbinder med håndboldsko generelt er der i den nye Mirage 2 mere fokus på lethed og en hurtigere og tættere kontakt mellem fod og sko, end der tidligere har været. De største opdateringer er:

  • Ny opbygning med mere Pownce materiale i sålen, hvilket giver mere fleksibilitet og stødabsorbering.
  • En overdel ud i et. Der er ingen pløs på overdelen, hvilket gør overdelen til en sok, som former sig bedre efter foden.
  • Ydersiden af sålen er lavet i Pownce med en lidt tættere densitet, hvilket giver stabilitet ved landinger og afsæt, på trods af den meget fleksible sål.

Asics Gel Beyond

Der er naturligvis også nyheder fra Asics til håndboldåret 2018. Der er dog ikke nogen teknologiske opdateringer på skoene til denne sæson, men der er til gengæld fuld fart på farverne. Asics håndboldskoen Gel Beyond kommer i en frisk neon grøn farve til herre og en rød/lilla bær farve til damer. Det er uden tvivl den mest benyttede håndboldsko fra Asics og det er også den der ventes på med spænding hvert år der er in-salg hos Asics. Hos Sport-net.dk ser vi det som et frisk med også meget stilrent pust til den velkendte model, som har siddet tungt på det danske håndboldmarked de sidste mange år.

Grunden til Asics Gel Beyond er så populær som håndboldsko er egentlig meget simpelt. for det første så er den blød i sålen, så når man prøver den på første gang så synes man det er en fantastisk dejlig håndboldsko. Så har den også en pasform der går godt i spænd med de fleste danske fødder, da Asics er en lille smule brede i pasformen i forhold til andre sko mærker. Og sidst men ikke mindst, så ligger Gel Beyond i et godt prisleje på 900kr, hvilket især kvinderne synes er det rigtige at give for en håndboldsko.

Farverne og designet

Alt i alt er farverne en lille smule mere afdæmpede på håndboldskoene til 2018 end vi så sidste år og der kommer også en del sko som tager udgangspunkt i sort og hvid. Blandt andet så kommer Mizuno med deres ikoniske Wave Lightning i en sort og hvid udgave og en hel sort model af deres nye Mirage 2 i støvle.

En helt anden ting er at vi garanteret kommer til at se flere og flere håndboldspillere i støvler og mid-cut støvler i 2018 end de forrige år. Håndboldsko bliver mere og mere inspireret af basket-sko og derfor vil vi se en større og større udvikling den vej. Da de 2 sportsgrene ligner hinanden så meget er det ganske naturligt at udstyret også smelter mere og mere sammen.

Håndboldsko dame

Som kvindelig håndboldspiller er det vigtigt at få en håndboldsko der er så skånsom for knæ og ankler som muligt. Kvinder har fra naturens side større risiko for at få knæskader og derfor er det ekstra vigtigt man vælger sin håndboldsko med omtanke.

Vælg håndboldsko til håndbold

For 7-8 år siden begyndte mange damer at spille i løbesko for at få en bedre stødabsorbering og dette gik også godt nok i starten. Men der gik ikke længe før problemerne begyndte at vise sig. Antallet af menisk og korsbåndsskader steg markant hos de dame håndboldspillerne og dette var et symptom afledet af den store brug af løbesko i træning og kamp.

En løbesko er designet til den samme bevægelse igen og igen og igen. Når man løber afvikles det ved en landing på hælen og et lige rul frem over foden og så et afsæt. Det er en meget simpel bevægelse der gentage, uden at man ændre på det. Derfor kan man lave en løbesko forholdsvis høj i sålen for at give mere stødabsorbering, uden man behøver at gøre den særlig stabil i siderne. Den høje sål og mindre stabilitet i siderne er perfekt til løb, da man ikke skifter retning fra side til side og kun bevæger sig frem over foden.

Problemet med at bruge løbesko som håndboldsko opstår når man som i håndbold skal skifte retning fra side til side. Her bliver det meget nødvendigt med stabilitet i siderne af skoen og jo højere sålen er jo mere usikker bliver den ved retningsskift. Det var denne kombination der gjorde løeskoene for usikre til at kvinderne kunne bruge dem til håndbold og derfor kom der en øgning i knæskader hos de dygtige kvindelige håndboldspillere.

Også på motionsplan ser man ofte at der spilles håndbold i meget forskellige sko og en gang i mellem i løbesko. Hos Sport-net.dk er vores mål at gøre dig bedre ved at vejled omkring udstyr, derfor finder du kun håndboldsko dame, som er designet til damer og de specielle krav der stilles til en top håndboldsko. Skridsikkerhed, stabilitet og så meget stødabsorbering som muligt er de ting vi vælger håndboldsko dame efter og derfor kan du trykt handle sko hos os. Vi giver endda 30 dages tilfredshedsgaranti, så er du ikke tilfreds efter 30 dage kan du ombytte dine sko til en anden model.

Asics håndboldsko

Når man snakker stødabsorberende håndboldsko kommer man ikke uden om Asics, som for blot 7-8 år siden meldte sig på banen og vendte om på hvordan man tænker sko til håndbold og sko til indendørs brug generelt. Asics er kendt for sin løbesko og er i dag og var også den gang, verdens største løbesko producent.

Det siger sig selv at de er 100m mester i at lave stødabsorbering og støtte i løbesko og nogle af de teknologier og materialer som før kun var tilgængelig i sko til løb, tog Asics med over i deres indendørs sko. Asics håndboldsko er som sagt især kendetegnet ved den høje grad af stødabsorbering, hvilket primært kommer fra deres patenterede gel stødabsorbering. Gel er lige som gele, der absorbere stødet og fordeler trykket lige som ringe i vandet.

Speva og Solyte hemmeligheden i sålen

Ud over gel er alle Asics håndboldsko også lavet med enten speva eller solyte mellemsål, som er det hvide sål materiale der sørger for stabilitet og en generel stødabsorbering. Speva mellemsålen har en restitutionstid på 24 timer, hvilket vil sige at den har sin fulde egenskab af stabilitet og stødabsorbering tilbage efter brug, efter 24 timer. Solyte mellemsålen har kun den halve restitutionstid og bruges i de lidt lettere og mindre stabile håndboldsko.

Ud over stødabsorbering bruger Asics meget tid på at lave stabiliteten ved de før omtalte side til side bevægelser bedre. Dette gøres ved at øge stabiliteten på overdelen med stærkere materialer og en generel tæt pasform. For at mindske chancen for at vride om har Asics som de første også udviklet en lille ekstra støtte på ydersiden af forfoden. I stedet for at lave siden på sålen lige fra bund til top er den lavet bredere i bunden. Dette giver en bredere trædeflade og mindre chance for at vride om, da der er mere materiale til at holde skoen på plads i form af pres fra foden.

Mizuno håndboldsko

Lige som Asics har Mizuno sit udgangspunkt i Løbeskoene og er faktisk også et Japansk firma. De 2 firmaer er faktisk etableret ikke langt fra hinanden i Japan og har fra start konkurreret mod hinanden, hvilket har fremmet udviklingen og innovationen inden for sko i Japan. Denne innovation eksportere Mizuno nu med stor sucess til resten af verden og især inden for løb hvor de har brandet sig som et high-end mærke.

Inden for Mizuno håndboldsko ser vi den samme tendens. Flere og flere top spillere benytter Mizuno håndboldsko. Dette skyldes den høje grad af stødabsorbering kombineret med stabilitet. Med udgangspunkt i stødabsorberingen fra deres kendte løbesko har Mizuno skabt en revolution inden for håndboldsko.

Wave teknologi - rid på bølgen

En af det helt store innovationer i Mizuno håndboldsko er deres patenterede wave teknologe, hvor man i hælen i stedet for en solid mellemsål af skum har en sål der er skabt af 2 bølgeformede skumdele der er lagt oven på hinanden, men det er bølgetop mod bølgetop og bølgedal mod bølgedal. Så man får et aflangt hul i sålen, som fordeler det pres der kommer fra foden bedre rundt i sålen og derved giver en bedre stødabsorbering. Samtidig giver det sig selv at det er muligt at holde vægten lavere, når der skal bruges mindre skum i hælen. Udover stødabsorberingen arbejder Mizuno også med stabiliteten i forfoden, hvilket jo er essentielt for håndboldsko.

Hvis der ikke er stabilitet nok i især forfoden er det for nemt at vride om og det ved alle spillere jo ikke er særligt sjovt. Som stabilitets forbedring arbejder Mizuno med ekstra kraftige materialer hen over forfoden og med ekstra støtte på ydersiden af forfoden. Samtidig er det en mærkesag for Mizuno at hælkappen er meget stabil i deres håndboldsko, hvilket sikre optimale forudsætninger i løbet op af banen. Og i de store stemskridt der ofte bruges ved afleveringer på tværs af banen.

Håndboldsko børn

Som barn er det vigtigt at få en håndboldsko med en god pasform og stødabsorbering, så man ikke får overbelastningsskader. Langt de flest børn har ingen problemer med overbelastning og andre skavanker fordi deres kroppe er meget robuste og ikke vejer så meget, derfor belastes led og muskler ikke lige så meget som en voksen person. Derfor er det heller ikke så nødvendigt med ekstra stødabsorbering og støtte, med mindre barnet har ondt.

En god tommelfinger regel er at hvis man ikke har ondt er der ingen grund til at begynde med at reparere på det. Hos børn er der en ekstra god grund til dette, da de stadig vokser og udvikler deres krop, så hvis man fx begynder med at putte såler i deres håndboldsko for at de skal rettes op i svangen, men de rent faktisk ikke har ondt nogen steder. Kan der så ske det at man bremser en naturlig udvikling og de for evigt skal gå med såler i deres fodtøj? Der er ingen studier der endegyldigt kan sige om det har en positiv eller negativ virkning at begynde at reparere på noget der ikke er gået i stykker hos børn, men vores tilgang er at hvis barnet ikke har ondt nogen steder behøver vi ikke gøre noget.

Håndboldsko børn fås derfor også i et stort udvalg af prisklasser og kvaliteter. Hos sport-net.dk kan vi stå inde for kvaliteten af alle de håndboldsko til børn vi har på lager, så du som forældre er sikret en god sko til dit barn. Der fås naturligvis håndboldsko børn der er lige så high-tec som voksen håndboldsko, disse henvender sig til børn som spiller over 3 gange i ugen og som har brug for ekstra stødabsorbering og støtte.

Det er klart at det er bedre med ekstra stødabsorbering hvis man træner flere gange i ugen, måske kan det blive nødvendigt med flere par sko for at de kan få lov til at restituere inden brug næste gang. Langt de fleste håndboldsko børn er en smule mindre stødabsorberende, da børn jo som sagt ikke vejer så meget som voksne mennesker og de derfor ikke behøver den samme grad af stødabsorbering.

Det andet aspekt i håndboldsko til børn er at de jo vokser ud af skoen, for de flestes vedkommende inden de kan nå at slide den i stykker. Derfor er det ikke så nødvendigt med de bedste materialer der kan holde til en stor del slid når vi snakker sko til håndbold på børneniveau.

Tilfredshedsgaranti

Hos sport-net.dk giver vi 30 dages tilfredshedsgaranti på alle håndboldsko. Det gør vi for at du skal have den bedst mulige oplevelse med dine nye håndboldsko og være 100% sikker på de passer di spillestil og dit behov. Du må altså teste, spille og bruge dine nye håndboldsko i 30 dage fra du modtager dem og hvis du synes der er noget der ikke er som det skal være, så kan du sende dem retur til os og få dem byttet til et par andre der passer bedre til din fod, spillestil eller skades historik. Vi er sikre på at du kan finde den perfekte håndboldsko hos os, dette er vi fordi vi elsker at nørde udstyr og vores mantra er at gøre dig bedre ved at vejlede dig til det helt rigtige udstyr til dit håndboldspil og din generelle træning, båd på banen og udenfor banen.
Hvis du ønsker at læse endnu mere om håndboldsko og deres historie kan historien om Hummel være en god ide at læse. Den kan du finde her på Wikipedia - håndboldsko

Ingen produkter

Fastslås Fragt
0,00 kr Moms
0,00 kr I alt

Priser med moms

Bestil